Sposób przygotowania

Masło utrzyj z cukrem, solą, jajkami i cukrem waniliowym. Do masy dodaj obie mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia.
Ciasto wyłóż na tortownicę natłuszczoną i oprószoną mąką. Piecz około 35-40 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Gotowe ciasto przetnij na trzy krążki.

Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody, ricottę wymieszaj z połową cukru pudru i dwiema łyżkami likieru, dodaj kandyzowane owoce, migdały i posiekaną czekoladę. Do kremu dodaj ostudzoną żelatynę i wymieszaj, odstaw na 30 min.

Śmietanę ubij na sztywno z resztą cukru.
Tort przełóż kremem ricotto, a wierzch i brzegi wysmaruj ubitą śmietaną. Udekoruj owocami kandyzowanymi i czekoladą.
Wstaw do lodówki na pół godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !