Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc, ugotować na pół miękko przetrzeć przez sito. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, wymieszać z fasolą, tartą bułką i ubitą pianą z białek. Dodać olejek migdałowy. Przygotować tortownicę wysmarować ją tłuszczem i brzegi posypać bułką tartą. Masę wyłożyć do tortownicy i piec w piekarniku ok. 40 minut. Ostudzić, przekroić na dwie części, posmarować dżemem, złożyć. Wierzchnią warstwę polukrować.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawe zastosowanie fasoli :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    nie słyszałam jeszcze o cieście z fasoli ale wygląda smakowicie!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    justyna54

    ciekawe czy dobre, bo wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !