Sposób przygotowania

W średniej misce ubijamy na żółciutki kolor żółtka z wodą , następnie do rondelka wlewamy śmietanę , cukier , sól i skórkę oraz kawę , wstawić na gaz zagotować a potem zdjąć z ognia .Do gorącej mieszaniny wlewamy żółtka i mieszamy energicznie. Ponownie dajemy na gaz chwilkę pomieszać i zdjąć całkowicie wlać do szklanej miseczki, dopiero teraz dajemy kawę grubo zmielonej i trzepiemy trzepaczka i trzepiemy aż zacznie trochę stygnąć i gęstnieć. Odstawić aż będzie zimne i następnie wkładamy do lodówki na 6 godzin. Ewentualnie na noc, tak by było najlepiej - po 6 godzinach do zamrażalnika .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    niezłe foty
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek180844

    ooo! suoper przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygladają supcio
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygladają supcio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !