Sposób przygotowania

Pokrój kiełbasę w kostki, zagotuj, dodaj kostki rosołowe , pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki, dorzucić ziele i liście laurowe, dodaj grzybki (mogą być wcześniej namoczone) i gotuj aż ziemniaki będą miękkie, wtedy zalej zupę żurem, wymieszaj i staraj się już nie doprowadzać do zagotowania, posiekana cebule podsmaż na oleju i dodaj do żurku, przypraw zupę chrzanem, sola, pieprzem i zakwas octem jeśli potrzeba, na koniec przypraw obficie majerankiem i pogotuj ale nie zagotuj. Zupa gotowa, można podać z ugotowanym jajkiem

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam żurek!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Polecam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak mam smak na żurek to 2 dni zajadam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !