Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem, szczyptą soli i skórką z cytryny. Dodać mąkę i ucierać tak długo aż masa zacznie odchodzić od garnka. Następnie do masy dodawać jajka i ucierać mikserem. Piec ok. 15 minut. po upieczeniu przekroić ptysie na pół. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i nadziać nią ptysie. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    oooj lubię ptysie :) fajne są też z nadzieniem budyniowym. O.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetnie wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !