Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na grubej, buraczanej tarce. Pora drobno pokroić. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą (ok. 2 litrów) i zacząć gotować.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dorzucić do zupy gdy zacznie się gotować.
Ogórki kiszone zetrzeć na grubej buraczanej tarce i podsmażyć na oliwie.
Do garnka dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Do ogórków na patelni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy jeszcze chwilę do dorzucamy do reszty zupy. Po dokładnym wymieszaniu gotujemy ok. 10 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy jeszcze zabielić zupę gęstym jogurtem naturalnym- moim zdaniem doskonale zastępuje śmietanę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności, uwielbiam zupę ogórkową:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !