Sposób przygotowania

Ozorki myjemy wycinamy ślinianki i gotujemy w wywarze z warzyw,następnie studzimy zdejmujemy skórę i kroimy w paski.Szpinak gotujemy,odcedzamy i przecieramy.Dwa białka ubijamy na pianę i dodajemy do niej szpinak,mieszamy i smażymy ze szpinaku omlet na maśle.Z 2 żółtek robimy drugi omlet,oby dwa kroimy w paski.Cebulę obieramy i kroimy dusimy na tłuszczu.Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy ją.Mięso,bułkę i cebulę mielimy w maszynce dodajemy jajko sól,pieprz i dokładnie wyrabiamy.Na gazę posmarowaną smalcem wykładamy zmieloną mase i kształtujemy z niej prostokąt,na wierzch układamy paski omletów i paski ozorków zwijamy w rulon.Po wierzchu gazy rulon osznurować i wkładamy do wywaru z ozorków zagotować a następnie przez 1,5 godziny nie doprowadzić do wrzenia.Studzimy i wykładamy Kroimy roladę w plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy takie roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne roladki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !