Sposób przygotowania

Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i wrzucamy do miski razem z mięsem, jajkiem, tymiankiem, solą i pieprzem oraz 3-4 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, i drobno pokrojoną 1 cebulką. Wszystko razem mieszamy; formujemy kulki, obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu na patelni.
W garnku podsmażamy 3 cebule, pokrojone w kostkę lub większe kawałki; dodajemy usmażone pulpeciki; zalewamy to wszystko rosołem i pomidorami; kroimy na plasterki 3-4 ząbki czosnku,dorzucamy do sosu, doprawiamy solą i pieprzem; gotujemy ok 1-1,5 godziny; na koniec gotowania wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu...podajemy z kulkami mięsnymi posypanymi obficie parmezanem

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !