Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i wrzucamy do miski razem z mięsem, jajkiem, tymiankiem, solą i pieprzem oraz 3-4 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, i drobno pokrojoną 1 cebulką. Wszystko razem mieszamy; formujemy kulki, obtaczamy w mące i smażymy na tłuszczu na patelni.
W garnku podsmażamy 3 cebule, pokrojone w kostkę lub większe kawałki; dodajemy usmażone pulpeciki; zalewamy to wszystko rosołem i pomidorami; kroimy na plasterki 3-4 ząbki czosnku,dorzucamy do sosu, doprawiamy solą i pieprzem; gotujemy ok 1-1,5 godziny; na koniec gotowania wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu...podajemy z kulkami mięsnymi posypanymi obficie parmezanem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Aida

    w składnikach wdarł się błąd: powinno być - natka pietruszki a nie kolendry :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po polsku, po włosku....czy to ma znaczenie? najważniejsze, żeby domownikom albo gościom smakowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    niby tak :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pysznie wyglada!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bardzo oryginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ZEWA

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !