Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z twarogiem, otrębami i sodą. Białka ubijamy na sztywną pianę, na końcu ubijania dodajemy sól. Do twarogu dodajemy białka i czosnek, delikatnie mieszamy wszystko łyżką.

Małą keksówkę (dł. 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy masę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem. Wyjmujemy, zdejmujemy papier, zostawiamy chleb do ostygnięcia.

W myśl zasady, że dziennie jemy 2 łyżki otrąb - możemy zjeść 1/5 chleba (3 cienkie kromki).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze upiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !