Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby dolewamy wody). Mięso mielimy maszynką o drobnym sicie, cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy wraz z przyprawami do mięsa i dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy cienko na stolnicy, wykrawamy literatką kółka. Na każde kółko nakładamy porcję farszu i zlepiamy uszka. Gotujemy je w dużej ilości osolonej wody ( z dodatkiem łyżki oleju) – 3 minuty od momentu, kiedy wypłyną na powierzchnię.
Przygotowujemy barszcz: wodę zagotowujemy wraz z kostkami bulionowymi i pieprzem, wlewamy zakwas i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy czosnkiem i pieprzem.
Na talerze nakładamy porcje uszek i zalewamy barszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !