Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy wodę z kostką bulionową. Wkładamy kurczaka i gotujemy przez 10 minut. Mięso wyjmujemy, z wywaru odlewamy ¾ szklanki i zalewamy kaszę. Przykrywamy ją i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Pora kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Paprykę, mięso i ogórka kroimy w kostkę.
Kuskus, fasolę, kukurydzę, pora, paprykę, pierś, ogórka, oliwę i majonez wrzucamy do miski i dokładnie delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch sałatki ścieramy na tarce o drobnych oczkach żółty ser.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    ładnie podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !