Sposób przygotowania

Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na smalcu, dodać przemielone mięso i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak roladę. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem brytfannie, piec około 30 minut w temp 190 stopni. podawać do czystych zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    do barszczyku?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie smaczności. Paszteciki i barszczyk- pychota.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne paszteciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !