Sposób przygotowania

Formę do ciast na zimno wysmarować olejem za pomocą pędzelka . Galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, 1/4 wylać na spód formy, włożyć połówki pomarańczy, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe cząstki pomarańczy pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !