Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtaka, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać mak, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej kakao.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać po łyżce ciasta z każdej porcji. aż do wyczerpania składników. Biszkopt piec ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Ostudzić. Ciasto przekroić, przełożyć 3/4 kremu do karpatki. Wierzch ozdobić reszta kremu i wiórkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ciekawe!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    pomysłowe
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne i ładnie się prezentuje
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    bardzo smaczne to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    moje smaki,na pewno smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !