Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski dodać kakao i wymieszać,następnie dodać zmielone orzechy włoskie ,wbić 3 jajka i dodać dżem wiśniowy i cukier i wymieszać delikatnie mikserem potem wlać 1 szklankę mleka i 1/2 szklanki oleju i cukier waniliowy oraz 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.Wszystko dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i i wysypanej tartą bułką blachy.Piec w temperaturze 180* C około 40-50 minut.Po upieczeniu zostawić ciasto w formie na 10 minut potem po wystudzeniu na górę posmaruj dżemem z żurawin lub czarnej porzeczki i na górę polej polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    oj muszę spróbować!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale apetyczny;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Aż ślinka leci,pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !