Sposób przygotowania

Śliwki i morelei zalać wodą i odstawić na godzinę. Mięso umyć, a następnie przełożyć do dużego garnka o grubym dnie. Smażyć po obu stronach bez dodawania tłuszczu, aż się lekko zrumieni. Wołowinę posypać solą i pieprzem. Sok pomarańczowy wymieszać z miodem, wrzucić do niego suszone owoce i wlać do garnka. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Plasterki cytryny wyłożyć wokół mięsa, podobnie też marchewkę. Piec 3 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170˚C. Pieczeń wyjąć, podzielić na porcje i polać sosem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !