Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku wraz z dodatkiem 4 łyżeczek cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie podzielić ciasto na 12 części i wyrobić kuliste bułeczki. Ułożyć je na blaszcze i przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. W międzyczasie mrożone truskawki pokroić na mniejsze części. Przygotowane drożdżówki lekko spłaszczyć i nałożyć na nie pokrojone truskawki. Piec w temperaturze 200 C około 15 minut.
Przed podaniem drożdżówki można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    oj fajne,fajne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !