Sposób przygotowania

Ryż opłukać i podsmażyć na oliwie ,do podsmażonego ryżu dolewać małymi porcjami bulion i często mieszając gotować(bulion dolewać dopiero jak ryż wchłonie cały wcześniejszy płyn) Trwa to około 20-25 min .
Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami podsmażyć na maśle,zalać śmietaną , doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym,gotować do zgęstnienia sosu Przygotowany osobno ryż wymieszać z grzybami,doprawić pieprzem i ewentualnie solą Przed podaniem posypać serem .

Może nie jest przygotowane zgodnie z zasadami kuchni włoskiej ,ale mi taki sposób odpowiada i co najważniejsze smakuje mojej rodzinie .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Aż zapachniało lasem i grzybami. Najważniejsze, że danie jest smaczne i ładnie wygląda, a kanony kulinarne są po to, aby je czasami łamać, bo przy okazji może wyjść całkiem nowe, pyszne danie.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie jedzonko do syta ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubię ryz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !