Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z liściem i zielem. Odcedzamy, usuwamy przyprawy. Zostawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki bardzo drobno siekamy, wędliny kroimy cienkie plasterki, a następnie w kwadraciki o boku ok. 1 cm., słodką kapustę drobno siekamy. Prawdziwki mielimy (w blenderze) na pył. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i sól, smażymy przez 3 minuty, dodajemy wędliny, smażymy przez kolejne 10 minut. Wrzucamy pieczarki i słodką kapustę i dusimy wszystko przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Kiszoną kapustę wkładamy do garnka, wsypujemy zmielone grzyby, pieprz i paprykę. Wlewamy maggi. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy zawartość patelni. Włączamy pod garnkiem niewielki gaz i cały czas mieszając dusimy całość przez 5 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bigosik - nasze polskie jedzonko, za którym tesknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !