Sposób przygotowania

Posiekać tłuszcz z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki, do środka włożyc budyń (ugotowac, aby był dość gęsty). Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Babeczki posmarowac powidłami śliwkowymi, następnie nałożyć masę. Na wierzch każdej babeczki połozyć rodzynki. Zrobić wzorki polewą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !