Sposób przygotowania

Ciasto:Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i mieszamy z łyżeczką cukru i 10 dag mąki,mąkę przesiewamy,odstawiamy na 2 godz w ciepłe miejsce,masło roztapiamy,lekko studzimy,żółtka ucieramy z resztą cukru wlewamy rozczyn i wsypujemy pozostałą mąkę i sól.wyrabiamy,wlewamy masło,wyrabiamy,odstawiamy do wyrośnięcia,
Masa:żółtka oddzielamy od białek ucieramy z cukrami i masłem,twaróg mielimy i dodajemy do masy,białka ubijamy i mieszamy z masą serową,z ciasta formujemy kulki,lekko spłaszczamy,na środku robimy duże wgłębienie i wypełniamy masą serową,wkładamy do piekarnika na 15 min w 220 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !