Sposób przygotowania

Mleko zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj wodę i lekko przestudź. Drożdże wsyp do miski, wlej mleko z masłem, wodą i cukrem. Dosyp sól i szklankę mąki, wymieszaj mikserem. Odstaw na ok 10 minut. Następnie wyrób rękoma ciasto, dosypując resztę mąki oraz pestki dyni.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw. Kiedy podwoi się objętość, podziel na porcje. Z każdej uformuj wałeczek. Bagietki ułóż w dużych odstępach na blasze. Wierzchy ponacinaj tępą stroną noża, posyp otrębami. Ponownie odstaw na 20 minut. Piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni C. Zmniejsz do 200 stopni C i piecz jeszcze 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !