Sposób przygotowania

Zieleninę opłukałam i osuszyłam. Jajka zalałam zimną wodą, zagotowałam i odstawiłam pod przykryciem na 10 min.. Po tym czasie przelałam je zimną wodą, ostudziłam i obrałam ze skorupek. Delikatnie palcami rozłupałam białko tak żeby żółtko pozostało w całości. Białka starłam na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Tak samo starłam kawałeczek sera żółtego, taką kostkę wielkości połowy jajka, i połączyłam go z białkami dodając majonez. Masę doprawiłam lekko solą prowansalską. Każdy z wafli kukurydzianych extra cienkich f-my Good Food posmarowałam grubo masą serowo-jajeczną a przy brzegu ułożyłam kawałek sałaty. Na środku trzech z nich położyłam trochę kiełków a w środek kuleczkę żółtka. Przykryłam je trzema pozostałymi waflami. Ułożyłam moje \"perłopławy\" na sałacie. Lekkie i smaczne śniadanie :-)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    aż miło popatrzeć na zdjęcia i skorzystać z przepisów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawa
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pomysłowe super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    piękne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pomysł warty wypróbowania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania60

    musi być smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !