Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, jajkiem, żółtkiem i śmietaną, dodać do mąki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasta toczyć cienkie wałeczki i formować precelki. Układać na przygotowanej blaszce, piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu polukrować i posypać posypką. Do 1 opakowania lukru dodać sok z buraczków, utartych na drobnej tarce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !