Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1 l wody, dodać kostki rosołowe, odrobinę pieprzu, zagotować. Do gotującego się wywaru włożyć umyte mięso, przykryć i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć, obrać ze skóry, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z posiekanymi orzechami. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    taka panierka to musi być smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    też tak sądzę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł z tą panierką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pyszna panierka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Niecodzienne połączenie. Wygląda apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !