Sposób przygotowania

Łodygi rabarbaru myjemy i kroimy na spore kawałki. Dodajemy cukier. Posypujemy łyżeczką świeżego, posiekanego korzenia imbiru. Rabarbar wstawiamy na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Po upieczeniu odlewamy sok, a z rabarbaru robimy w mikserze puree. Rozdrabniając miąższ dodajemy 2 łyżki soku. Połowę rabarbaru dodajemy do jogurtu. Dokładnie mieszamy. Do szklanych, wysokich pucharków nakładamy jaśniejszy mus, a na wierzch – warstwę rabarbarowego puree. Pucharki przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Mus jest najlepszy, gdy mocno go schłodzimy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Szybko i smacznie, tak lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !