Sposób przygotowania

Masa: margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, twaróg, mąkę, proszek i bakalie. Białka ubijamy i mieszamy z masą. Masę wykładamy i pieczemy ok.40 minut w temperaturze180 stopni.
Ciasto:margarynę roztapiamy i studzimy, białka ubijamy, wsypujemy cukier, dodajemy żółtka i mąki z proszkiem, mieszamy z orzechami i margaryną, pieczemy 25 minut.
Krem:margarynę miksujemy z cukrem i serkami.
Ciasto przekrawamy, smarujemy kremem, na to ser i resztę kremu. przykrywamy drugim plackiem. na wierzch polew.
Ja zamiast polewy zostawiam trochę masy na wierzch i posypuję startymi orzechami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    bardzo apetycznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    git
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być smaczny,lubię sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    img_20150313_125708
    Opublikowano

    Mira85

    uwielbiam serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    musi byc naprawde pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    przepyszny serniczek
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !