Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wyjąć pestki, zalać odrobiną wody i dusić aż zrobią się miękkie. Ostudzić i przetrzeć przez sitko.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zetrzeć, dodać do śliwek i skropić wszystko sokiem z cytryny.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder pod koniec ubijania oraz żelatynę, następnie mus ze śliwek. Mus przełożyć do salaterek, przełożyć w chłodne miejsce na jakąś godzinę czasu. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !