Sposób przygotowania

Twarożek z cukrem dokładnie mieszamy i odstawiamy. Ocieramy z pomarańczy około 2 łyżeczki skórki. Obieramy pomarańcze ostrym nożem, usuwając skórę i białą osłonkę i dzielimy na cząstki. Do miseczki nalać gotowy sok pomarańczowy,do soku dodać dżem i dokładnie wymieszać. Owoc granatu połamać na kawałki. Łyżką stukając w skórę, wydobyć pestki do miski z zimną wodą. Zachować pestki i usunąć miąższ. (Powinno się uzyskać około ½ szklanki pestek.)
Przed podaniem rozłożyć twarożek na cztery talerze do zupy. Przykryć cząstkami pomarańczami. Polać sokiem rozmieszanym z dżemem. Posypać pestkami granatu i skórką pomarańczową. Podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !