Sposób przygotowania

Śliwki dokładnie umyć, można usunąć z nich pestki, ale nie trzeba. Następnie włożyć do słoików, dodać cukier, po około 5 łyżek i po 2 goździki. Z wody i octu przygotować zalewę i zalać nią śliwki w słoikach, pasteryzować około 3 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Takich jeszcze nie robiłam. Muszę wypróbować ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oooo to jest dobre,jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    nie próbowałam ale na pewno przepis sprawdę
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo je lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ten ocet mnie intryguje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !