Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć, zalać połową mleka (ciepłego), dodać łyżeczkę cukru i zostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać przesianą wcześniej mąkę i wyrośnięte drożdże. Jajka utrzeć do białości z resztą cukru która nam została, wlać do maki i wyrabiać dolewając po trochu mleka. Później dodać stopioną i ostudzoną margarynę, cukier waniliowy, olej, olejek i rodzynki. Jeszcze chwilę wyrabiać po czym ciasto rozciągnąć go wysmarowanej tłuszczem formy smarując wierzch białkiem. Piec około godziny.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubie
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 6
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    dobry :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    moja ciocia taki robiła, jak do niej przychodziłam w dzieciństwie :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !