Sposób przygotowania

Masło stopić i sklarować. Powinno zostać 5-6 łyżek. Jeśli jest mniej sklarować jeszcze troszkę masła. Mąkę przesiac na stolnice, dolać masło, dosypać przyprawy i wyrobić ciasto dolewając stopniowo gorące mleko. Ciasto przykryć ściereczką i odstawic na godzine. Rozwałkować na stolnicy na grubość prawie centymetra. Kroić w wąskie paski. Smażyć na gorącym oleju około 4 minuty z każdej strony. Frytki powinny się silnie zarumienić. Odsączyć na papierowym ręczniku.
Sos:
Cukier rozpuścić w 3/4 szklanki wody i gotować na słabym ogniu. Gdy sos zacznie gęstnieć dodać miód i aromat i jeszcze gotować kilka minut.

Frytki podawać ciepłe polane sosikiem
Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący przepis - hinduskie frytki...no proszę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !