Przepis i sposób przygotowania na: Hinduskie frytki
Sos:
Cukier rozpuścić w 3/4 szklanki wody i gotować na słabym ogniu. Gdy sos zacznie gęstnieć dodać miód i aromat i jeszcze gotować kilka minut.
Frytki podawać ciepłe polane sosikiem
Smacznego!!!
mąka | 2 szklanki |
masło | 10 dkg |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | szczypta |
cynamon Prymat | 1/4 łyżeczki |
mleko | 1/2 szklanki |
sos | |
cukier | 1 szklanka |
miód | 2 łyżki |
aromat waniliowy | 1 łyżeczka |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: