Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, dodać 100 G. cukier. Utrzeć 3 żółtka, 80 g. cukru, cukier waniliowy, rum i szczyptę soli. Stopniowo dodawać przesianą mąkę oraz pianę z białek. Przelać do wysmarowanej i posypanej mąką formy, upiec. Ostudzone przekroić na plastry.

Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z żółtkami, dodać szczyptę soli i kakao. Warstwy biszkoptu posmarować kremem i uformować na kształt jeżyka.

W jeżyka powtykać połówki migdałów i oblać czekoladową polewą. Nosek zrobić z orzecha a oczy z 2 białych i 2 niebieskich cukierków. Kolce zrobić z chrupek ryżu. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smaczny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !