Sposób przygotowania

Szalotki kroimy w piórka, dymkę w kosteczkę, czosnek na plasterki, podsmażamy razem na rozgrzanym oleju ok 1 minutki, następnie dodajemy pastę curry, podsmażamy dalej ok 2 minutek.
Zalewamy wszystko bulionem oraz mleczkiem kokosowym, energicznie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy sok z limonki wraz z otartą skórką, sos sojowy, mieszamy. Danie gotowe:)
Podawać z ryżem, lub jak u mnie z makaronem ryżowym. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam połączenie kurczaka z curry
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna propozycja na obiad:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    do past curry narazie się tylko przymierzam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !