Sposób przygotowania

W rondelku wkładamy łyżkę masła podgrzewamy,wrzucamy posiekaną cebulę i kostkę rosołową i szklimy na złoty kolor,następnie wrzucamy oczyszczone i posiekane grzyby,chwilę smażymy i doprawiamy pieprzem i dolewamy pół szklanki wody,dusimy na małym ogniu aż woda odparuje często mieszając.Po ostudzeniu dodajemy jajko i tyle bułki tartej żeby miało zwartą konsystencję.Kotlety schabowe cienko rozbijamy,z jednej strony posypujemy solą i pieprzem i nakładamy farsz,zawijamy roladę zakrywając brzegi.Gotowe rolady zawijamy w folię aluminiową jak cukierki zakręcając brzegi.Podsmażamy na suchej patelni ze wszystkich stron,następnie przenosimy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 min.Po tym czasie zdejmujemy folię włączamy opiekanie i zarumieniamy na złoty kolor.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !