Sposób przygotowania

Pomidory ponacinać krzyżowo, zanurzyć we wrzącej wodzie, obrać ze skórki. Podzielić na ćwiartki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Szałwię opłukać, osuszyć, listki posiekać. Olej rozgrzać w rondelku, przesmażyć cebulkę. Pomidory włożyć do rondelka, dusić na wolnym ogniu, aż sos stanie się gęsty. Przyprawić do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem i szałwią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    warto umiec taki robic:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    już nie mogę doczekać się polskich pomidorów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    jest bardzo smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smaczny sos!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taki jest najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszny ten sos:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny sos
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno jest pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !