Sposób przygotowania

Warzywa pokroić na kawałki, osolić lekko i dusić z pól łyżki masła. Dusić kilka minut. Zalać wrzącą wodą, i gotować do miękkości, Gdy trochę ostygnie, zmiksować, Ogórki zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Dodać do warzyw z liściem laurowym. Zagotować, odstawić. Dodać śmietanę, przyprawić solą do smaku, cukrem i pieprzem. posypać pietruszką. Podawać z przygotowanymi kluskami.
KLUSKI: Masło, mąkę i jajko złączyć razem, aż powstanie ciasto. Pokroić z tego małe niewielkie kluski.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !