Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 l
marchew 2 szt
pietruszka zielona 100 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 18 proc 100 g
mąka 2 łyżki
makaron świderki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa pomidorowa

Do bulionu wrzucamy startą na tarce marchewkę oraz drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy,aż marchew będzie miękka. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
Zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
W oddzielnym garnku gotujemy makaron, odcedzamy.
Makaron rozkładamy na talerzach, polewamy zupą pomidorową.
Podajemy na gorąco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.02.2012 08:46
moja też ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak