Sposób przygotowania

mąkę przesiać , dodać szczyptę soli i pokrojone na kawałki masło . posiekać nożem . sypać cukier , wbić żółtka , wlać śmietanę . składniki połączyć siekając nożem ,a następnie rozetrzeć grudki palcami i szybko zagnieść ciasto . zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut . ciasto po wyjęciu rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i formować według uznania .
krem Russel napowietrzyć tłuszcz . wybić jaja i połączyć z cukrem , mieszaninę ogrzewać do temp 37-42 stopni C i napowietrzać aż zwiększy 2-3 krotnie swoją objętość . masę jajowo-cukrową schłodzić ubijając do temp pokojowej . do ubitego tłuszczu dodawać porcjami masę jajowo-cukrową ciągle mieszając . dodać substancję smakowo-zapachowe i ubijać do otrzymania jednolitej masy . krem nakładać na ciastka wedle własnego uznania

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !