Sposób przygotowania

Kurki oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy. Udko z kurczaka również myjemy, dokładamy do garnka z grzybami, gotujemy.
W międzyczasie, jak kurki i mięso się gotują obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Marchew również obieramy i ścieramy na tarce.
Następnie do grzybów i mięsa dodajemy ziemniaki, startą marchew, posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem, Gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Rozlewamy na talerze.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    uwielbiam kurki, szczególnie w jajecnzicy:P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !