Sposób przygotowania

Cytrynę umyć, zetrzeć na tarce skórkę, dodać do niej wyciśnięty sok. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Jak masa będzie jednolita dodać proszek do pieczenia i 1 szklankę mąki. Dobrze wymieszać i dodać skórkę i sok z cytryny. Po wymieszaniu się składników dodać jeszcze 1 szklankę mąki i dokładnie połączyć. Podłużną formę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Nałożyć ciasto. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe i smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię cytrynowe smaki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    proste i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    proste a cytrynowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !