Sposób przygotowania

Filety z pangi umyć, osuszyć, pokroić na paluszki, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miski i ubić trzepaczką. Następnie wlać mleko, wodę, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać. (Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) Przygotowane paluszki zanurzać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać na zimno lub gorące z dodatkiem surówki i frytek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Za pangą nie przepadam, ale takie paluszki to świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !