Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, podsmażyć na oleju w szerokim rondlu, ciągle mieszając. Cebulę pokroić w cienkie talarki, paprykę w cienkie paseczki. Dodać do kapusty i dalej podsmażać. W razie potrzeby dodać oleju. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać, przykryć i dusić do miękkości. W razie potrzeby dodać wody, ale nie za dużo, gdyż bigos powinien być gęsty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    coś dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !