Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto z mąki, masła tylko jak najbardziej zimnego , cukru , jajka i żółtka .Przykrywamy , schłodzić i odstawić na pół godzinki. Następnie wałkujemy i wykładamy na blaszce wyłożonej pergaminem . Żółtka ucieramy z cukrem i porcjami dokładamy masło to łączymy z twarogiem i mieszamy . Następnie dodajemy budyń , ubite białka , skórkę i rodzynki, masę rozsmarować na cieście i pieczemy godzinkę w 200 st. na koniec dekoracja stopioną czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    sernik pewnie pierwsza klasa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    serniki zawsze na imprezach znikają najszybciej, pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !