Sposób przygotowania

Kaczkę opłukać, odciąć szyję i skrzydła. Rozciąć skórę na grzbiecie, oddzielić skórę wraz z mięsem od kości. Wyjąć z mięsa szkielet.
Pozostałą kaczkę osolić, natrzeć dokładnie majerankiem i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godziny.

Cebulę posiekać i usmażyć na tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.
Bułkę, cebulę, cielęcinę, słoninę zemleć na maszynce do mięsa-2 razy. Masę połączyć z jajkami, przyprawić solą, pieprzem, gałką i dokładnie utrzeć.

Kaczkę nafaszerować nadzieniem. Uformować kształt, dokładnie zaszyć grzbiet, związać ze sobą nogi i ręce.
Włożyć do naczynia żaroodpornego, polać tłuszczem.
Piec ok. 2 godzin do miękkości, polewając co jakiś czas powstałym sokiem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !