Sposób przygotowania

Warzywa umyte kroimy w kosteczkę , tak samo wędzonkę , masło rozgrzać w garnku i dodaj marchewkę i pora podsmażać kilka minut. Rosół zagotować włożyć listka i tą podsmażona marchewkę z porem a ten tłuszcz co pozostał to podsmaż wędzonkę potem też dodaj do rosołu. posyp świeżym pieprzem zmielonym z młynka , solą dodaj ziemniaki w kostkę i gotujemy 15 minut. , jeszcze tylko drobno pokrojoną kapustę , jeszcze parę minutek pogotować a na koniec mąkę wymieszaj ze śmietaną i zagęść nią zupę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    nieźle
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !