Sposób przygotowania

Produkty na ciasto: mąkę, jaja, wodę, łyżkę oleju i łyżeczka soli. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać pierogi.
Produkty na farsz: ziemniaki, biały ser, żółtka, suszoną mięta, sól, czarny grubo mielony pieprz. Ziemniaki ugotować i rozgnieść np. przepuścić przez praskę lub maszynkę do mięsa, tak samo postąpić z białym serem, dodać żółtka i miętę. Przyprawić do smaku sola i pieprzem. Nadziewać nim pirogi. Polecam do lepienia pierogów używać specjalnej maszynki. Wówczas pierogi będą bardzo ładne i równiótkie.
Sposób podania - kiełbaskę lekko podsmażoną z cebulką, doprawioną kucharkiem i przyprawą do pizzy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    moje ulubione danie najlepsze na świecie!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam ruskie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też uwielbiam pierogi ruskie, ale robię je trochę inaczej. ciekawa ta wersja z miętą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam ruskie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale bogato okraszone
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    moje ulubione
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszne pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    bardzo lubię! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !