Sposób przygotowania

Oddzielić trzony boczniaka od kapeluszy. Kapelusze po umyciu włożyć na rozgrzane masło i podsmażyć. Grzyby wyłożyć i na tym samym tłuszczu obsmażyć do szklistości bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Połączyć cebulę z grzybami i z szklanką bulionu, posolić, popieprzyć, i dusić na wolnym ogniu. Gdy grzyby są prawie miękkie wlać wino, a na koniec duszenia dodać śmietanę z mąką i posiekaną natkę pietruszki, zagotować i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !