Sposób przygotowania

Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte buraki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przystawka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przystawka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    idealne w zimie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !